Prečo si vybrať obrúčky s diamantmi, než so zirkónmi


 Nie je kameň ako kameň. 
Alebo: prečo sú diamantové obrúčky lacnejšie než so zirkónmi

 
Poznáte tú ľudovú múdrosť?: “Nie sme takí bohatí, aby sme si kupovali lacné veci”. Platí to aj pri svadobných obrúčkach. 
Svadobné šaty, svadobný účes, svadobná torta, svadobné oznámenia, či svadobná hostina ostanú uchované len v spomienkach. Ale svadobné obrúčky sú vlastne jediná trvalá hmotná spomienka na Váš deň “D”, ktorú nosíte vždy so sebou.
Osobne odporúčam zvoliť do snubného prsteňa radšej diamanty, než zirkóny. Zhrnul som pár dôvodov:
 

1) Diamanty, s ich nezničiteľnou tvrdosťou a nekonečným leskom, sú skutočne "večné". Na rozdiel od zirkónových kamienkov, ktoré môžu časom stratiť svoj lesk a zoderú sa, diamanty si zachovávajú svoj pôvodný vzhľad a krásu.

2) Šetrite svoj čas a peniaze. Zatiaľ čo v niektorých prípadoch môžete vymeniť zirkóny za nové, je to pracné a môže to byť nákladné. Niekedy sa dajú zodrané zirkóny v obrúčke vymeniť, ale častokrát je potrebné obrúčku vyrobiť úplne nanovo. Často sa s tým v praxi stretávam.
Kým obrúčky s diamantmi môžu byť vstupnou investíciou drahšie, v dlhodobom horizonte získate hodnotu v podobe trvacej kvality a krásy, bez nutnosti častých opráv a údržby.

3) Prestíž a hodnota. Diamanty sú široko uznávané ako symbol luxusu, prestíže a kvality. Obrúčka s diamantom je nielen nádherný šperk, ale aj investícia do hodnoty, ktorá s plynutím času narastá. Voľba diamantových obrúčok nad zirkónovými tak poskytuje hmatateľný pocit hodnoty a elegancie.

4) Nezmenená krása.  Diamanty sú tvorené prirodzene a sú tak unikátne ako láska, ktorú symbolizujú. Na rozdiel od zirkónov, ktoré môžu stratiť svoju krásu a lesk, diamanty zostávajú rovnako krásne a lesklé, ako keď ste ich prvýkrát obdržali.

Diamantová obrúčka je preto trvalou pripomienkou vašej lásky, ktorá ustojí test časom.

 Krásny deň 

Váš klenotník